Op de open dag van Golfclub Lauswolt kan kennis worden gemaakt met de golfsport.
Op de open dag van Golfclub Lauswolt kan kennis worden gemaakt met de golfsport. Foto: Ingezonden

Open dag Golfclub Lauswolt Beetsterzwaag

BEETSTERZWAAG - In alle jaargetijden is het mogelijk om te golfen, net als voetballen en hardlopen. Dus of het op 10 maart te koud is om te golfen? Dan is het antwoord van Golfclub Lauswolt heel duidelijk: nee. Ze opent zelfs op zaterdag 10 maart haar deuren om u te laten ervaren hoe leuk en uitdagend de golfsport is.

Tussen 11.00 en 16.00 uur bent u op deze Open Dag van harte welkom aan de Van Harinxmaweg 8-A in Beetsterzwaag. Heeft u nog nooit gegolfd en wilt u het eens proberen, doe dan op 10 maart kosteloos mee en maak kennis met deze meer dan leuke sportieve en gezonde sport, die geschikt is voor jong èn oud. U begint in het gezellige clubhuis. Vrijwilligers nemen u daarna mee naar de pro's die u de basisbeginselen van het golfen leren. Na het oefenen met de clubs mag u het geleerde meteen op de baan uitproberen. Vrijwilligers lopen mee en kunnen meteen uw golfvragen beantwoorden. Vergeet niet om sportieve schoenen aan te trekken.

Golf wordt meestal geassocieerd met ouderen, maar golfen is voor iedereen een uitdagende en afwisselende sport. Golf is dè sport waarbij iedereen met elkaar kan spelen: heel goede met minder goede spelers, kinderen met ouders of grootouders. Deelnemers kunnen individueel spelen of juist met anderen, veel of weinig ambitie hebben, in wedstrijdverband (willen) spelen of juist alleen recreatief. De Friese golfclub in Beetsterzwaag biedt al deze mogelijkheden. Het starterspakket om te leren golfen is een mooi traject van zes maanden en kost € 69,-- per maand.

Deelnemers krijgen dan alle vrijheid om op de Driving Range onbeperkt te oefenen. Men krijgt tien golflessen, doet theorie-examen en op twee vastgestelde momenten in de week kan men zelfs onder begeleiding de baan op.