Biddle survivalrun

KOOTSTERTILLE - Zondag 11 maart is de zeventiende editie van de Biddle survivalrun in Kootstertille. Wethouder Jouke Spoelstra lost om 9.30 uur het startschot, waarna 505 deelnemers de strijd aangaan met de elementen.

Om 9.30 uur klinkt het startschot voor de allerkleinste deelnemers in de jeugdwedstrijdklasse, bij de start aan het begin van de 'Hege Bult'. Daarna starten op het terrein aan de Goudsjeblomstrjitte de andere drie verschillende jeugdcategorieën van 5 en 8 kilometer.

Vanaf 10.18 uur starten de volwassen wedstrijdklassen, de MSR (Middellange Survivalrun) en KSR (Korte Survivalrun). De MSR wedstrijdcategorie gaat de strijd aan op een 11 kilometer lang parcours, waarbij 55 hindernissen overwonnen moeten worden. De KSR wedstrijdcategorie bestaat uit een 7 kilometer lang parcours met 43 hindernissen.

Vanaf 11.38 uur starten diverse recreantengroepen: 11 kilometer, 8 kilometer zwaar, 8 kilometer licht, ouder-kindrun en de Funrun. Dit zijn bikkels in allerlei vormen en maten, die getraind of ongetraind, jong en oud, de diverse afstanden proberen te bedwingen. Voor hen is de uitdaging vaak nog groter dan voor de wedstrijdlopers. De finish halen met het "rode bandje" is hun grootste doel.

Live-stream in tent

Het oude kermisterrein aan de Goudsjeblomstrjitte is ook dit jaar het start- en finishterrein. In een tent kunnen bezoekers de atleten volgen via een live-stream. Johan Timersma verzorgt de livemuziek.