Daphne Tienstra, Maartje Velstra, Nynke de Vries en Rinske Pasma van FMT Sport op het bankje. Foto: Ingezonden

Judomedailles Marco Oord en FMT Sport

WITMARSUM - In Witmarsum werd het jaarlijkse kaboute-judortoernooi georganiseerd.

Voor judoschool Marco Oord stond hier een tiental beginnende wedstrijdjudoka's op de mat.

Kampioen werd Joas Jongsma uit Surhuisterveen, tweede plaatsen werden behaald door Rinske en Maaike Spinder (Harkema) en Lars Maats (Surhuisterveen). Derde werden Jayro Regeling en Birgit Luurtsema (Drachten)

FMT Sport

SNEEK/SLEEN - Zaterdag werd op twee plaatsen door judoka's van FMT Sport uit Oentsjerk/Feanwâlden gestreden. In Sneek werd voor de eerste keer het True Colours Teamtoernooi gehouden, een laagdrempelig toernooi om op het eigen niveau ervaring op te doen. Teams waren samengesteld uit judoka's van verschillende clubs. Doel van het toernooi was plezier en de samenwerking tussen clubs te promoten. In Sleen stonden negen judoka's op de mat voor een individueel toernooi. Acht van hen stonden uiteindelijk op het podium. Nynke de Vries (9 jaar, tot 27 kilo) en Sil Velstra (12 jaar, tot 38 kilo) wonnen vier partijen op rij en werden kampioen.

Sander de Vries (10 jaar, tot 33 kilo), Jochum Pasma (12 jaar, tot 38 kilo) en Maartje Velstra (9 jaar, tot 27 kilo) knokten zich allemaal tot de finale en namen het zilver mee naar huis. Daphne Tienstra (8 jaar, tot 31 kilo), Tjeerd Pasma (14 jaar, tot 55 kilo) en zusje Rinske Pasma (9 jaar, tot 27 kilo) eisten met aanvallend judo de bronzen medaille voor zich op.