Het Christelijk Mannenkoor Staphorst, dat te zien is in Damwâld, heeft een grote bezetting.
Het Christelijk Mannenkoor Staphorst, dat te zien is in Damwâld, heeft een grote bezetting. Foto: Ingezonden.

Mannenkoor Staphorst in kerk Damwâld

DAMWALD - Enthousiaste bezoekers, uitstekende zang en een goede organisatie zorgden vorig jaar oktober voor een prima start van Zingend naar de Zondag. Daarom kan een vervolg niet uitblijven. Het ruim honderd leden tellende Christelijk Mannenkoor Staphorst is vastgelegd voor zaterdag 17 maart in de gereformeerde kerk De Ontmoeting in Damwâld.

Het mannenkoor treedt op in Staphorster kostuum en vertolkt het geestelijke lied sinds 1969. Het koor verleent regelmatig medewerking aan het tv-programma 'Nederland zingt' en 'Laat ons de rustdag wijden' en staat bekend om het zingen van de grote daden des Heren, onder de bezielende leiding van dirigent Peter Bos uit Dronten.

Als kers op de taart zal de solist Gert Pannekoek samen met het mannenkoor en met de gemeente optreden. Hij brak door als solist door mee te doen aan het bekende tv-programma 'Una Voce Particolare' van Ernst Daniël Smit en is een veelgevraagd solist bij concerten, cd- en tv-opnames. Jaarlijks neemt hij de Christuspartij voor zijn rekening in de Marcus Passie van Hans Boelee.

Deze avond zal de jonge Evan Bogerd zijn kunsten laten horen op het orgel en alles begeleiden. De samenzang van bekende liederen zal deze avond gedeeltelijk in het teken staan van het komende Pasen. De presentatie is in vertrouwde handen van Leo Blees, voorganger van de Gereformeerde Kerk van Driezum en Wâlterswâld.

Er is geen meditatie, de toegang is gratis, wel is er een collecte voor de onkosten. Aanvang is 19.30 uur, in de Gereformeerde Kerk De Ontmoeting aan de Foarwei 48 in Damwâld.