Kunst in Lauwersland

DOKKUM - In de weekenden 10 en 11 en 17 en 18 maart openen ruim dertig professionele kunstenaars hun deuren voor het publiek. Gelegen op een aantrekkelijke route in het Lauwerslandgebied tonen zij hun kunst en werkwijze en gaan in gesprek met de bezoekers.

De kunstenaars hebben zich laten inspireren door het thema RUIMTE. De ruimte in het gebied, de prachtige luchten, het wad, de kwelders en akkers en de rust. De route is zo'n 200 kilometer lang en loopt langs de waddenkust van Groningen en Friesland en is gesitueerd in en rond het Lauwersmeergebied. Starten kan op elk willekeurig punt. De locaties zijn te herkennen aan de Kunst-aan-Huis-dropflag. De ateliers zijn open tussen 11.00 en 17.00 uur en de toegang is gratis. Bezienswaardigheden op de route zijn de beschermde dorpsgezichten van Moddergat, Oude Bildtzijl en Burdaard. Het oude vestingstadje Dokkum met haar bolwerken. Een blik op het Lauwersmeer bij Zoutkamp, het kloosterdorp Aduard en het Wierdendorp Niehove.

Het gebied kent veel sfeervolle overnachtingsmogelijkheden. In de Kans-op-Kunst-Loterij kunnen bezoekers een kunstwerk naar keuze winnen ter waarde van € 1.000,-. De kunstwerken zijn in de ateliers te bezichtigen, waar ook de loten voor € 5,- te koop zijn.