De groep jongeren uit de Trynwâlden die naar Burkina Faso zal gaan.
De groep jongeren uit de Trynwâlden die naar Burkina Faso zal gaan. Foto: Ingezonden

Midnightwalk voor Burkina Faso

OENTSJERK/GYTSJERK - "Wij zijn een groep van elf jongeren uit de Trynwâlden die in de zomer van 2018 twee weken naar Burkina Faso, Afrika gaan. De groep bestaat uit jongeren in de leeftijd van 17 tot 21 jaar.

Wij gaan in een buitenwijk van de hoofdstad Ouagadougou samen met de lokale bevolking een schoolgebouw opknappen en twee leslokalen erbij bouwen. We gaan ook leuke activiteiten met de kinderen doen, zoals sport en spel. Als wij in Burkina Faso zijn kun je ons volgen via Facebook.

Om deze reis mogelijk te maken doen wij acties om geld in te zamelen. We hebben al diverse acties gehad: puddingbroodjes verkopen, strooizout verkopen, een stamppotbuffet houden en oud ijzer inzamelen. Alle acties zijn goed verlopen. Er komen nog meer acties, zoals een open boerderijdag in mei. Binnenkort is er een Midnightwalk door Oentsjerk en Gytsjerk: 23 maart, start tussen 19.30 en 20.00 uur bij Pro Rege in Oentsjerk. Deelnemerskaarten zijn voor € 10,- te koop bij drogisterij Van der Kooi, winkel van Tryn, Novy Joustra, Primera Burgum en Primera Hurdegaryp. Deelname is op eigen risico. Bij sommige bedrijven mogen de deelnemers zelfs binnen komen kijken. Voor meer informatie, of als je ons wilt volgen, kan dat via: Facebook: Trynwalden goes burkina faso; Instagram: Trynwaldengoesburkinafaso; tgbf@pgtrynwalden.nl."