Bij Vakwerk Burgum is onder andere werk te zien van fotografe Hanneke Luit.
Bij Vakwerk Burgum is onder andere werk te zien van fotografe Hanneke Luit. Foto: Ingezonden

Nieuwe expositie VAKwerk Burgum

BURGUM - De nieuwe expositie van VAKwerk Burgum werd zaterdag geopend.

VAKwerk staat voor Verrassend Ambachtelijk Kunstzinnig werk. Het doel is om panden die te koop of te huur staan tijdelijk door kunstzinnige mensen en ambachtslieden te laten inrichten en ze een kans te geven om hun werk te laten zien aan een breder publiek. VAKwerk Burgum is te vinden aan de Tsjibbe Geartsstrjitte 3.

In de maanden maart en april is bij VAKwerk 'De lente in aantocht'. Bezoekers kunnen er werk vinden van DUZZZ, drie uitzonderlijke zussen (Hanneke Brugman, Tineke Brugman en Joke Ket) die gezamenlijk hun passie voor beeldhouwen laten zien. Zij zijn ook de initiatiefnemers van VAKwerk Burgum. Andere exposanten zijn Gerda Douma: schilderijen in olieverf; Hans van der Lei: fotografie; Hanneke Luit: fotografie; Jennie Monen: aquarellen; Jetty Boterhoek: schilderijen in aqryl- en olieverf; Leo Maarleveld: keramiek, May Hobma: beschilderde eieren; Pieter Baarsma: ontwerpen; Roland Meijer: keramiek en Wopke Schat: houten meubels.

Openingstijden

Er zijn altijd twee kunstenaars aanwezig als VAKwerk open is. Openingstijden: woensdag van 13.00 tot 17.00 uur, vrijdag van 13.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Verder op de eerste zondag van de maand van 14.00 tot 17.00 uur.