Margaretha de Jong ging kopje onder voor het goede doel, in een ijskoude Burgumer Mar. Bekijk de duik op het filmpje met de ActiefPlus-app.
Margaretha de Jong ging kopje onder voor het goede doel, in een ijskoude Burgumer Mar. Bekijk de duik op het filmpje met de ActiefPlus-app. Foto: Ingezonden

Finalist Miss Beauty of Friesland gaat kopje onder

JISTRUM - Op 3 maart ging finalist Margaretha de Jong kopje onder in de Burgumer Mar om geld op te halen voor LINDA.Foundation. Voordat de finaliste kopje onder kon gaan in het water moest er eerst een wak gemaakt worden.

De finalisten van Miss Beauty of Friesland zetten zich dit jaar in voor LINDA.Foundation. Margaretha de Jong uit Jistrum heeft geld opgehaald door kopje onder te gaan in de Burgumer mar.

Met een buitentemperatuur van -9 en een watertemperatuur van –1 kan de actie zeker een 'frisse duik' genoemd worden. Toen de Jistrumse deze actie plande waren de weersverewachtingen een stuk gunstiger voor de duikactie. ''Het zou eerst rond de 10 graden zijn, maar dat veranderde al snel naar -10. Voordat ik de duik kon maken moest er eerst een gat gemaakt worden in het ijs.'' Met deze actie heeft de finalist maar liefst 530 euro opgehaald voor Linda.Foundation.

Linda.Foundation zet zich in voor gezinnen in Nederland die in een financieel moeilijke situatie verkeren. Het opgehaalde bedrag gaat volledig in de vorm van cadeaubonnen naar de gezinnen toe. De stichting betaalt zelf alle overheadkosten, waardoor het opgehaalde bedrag volledig ten goede komt voor de gezinnen in financieel moeilijke situaties.

Eerder was bekend gemaakt dat de finalisten zich in zouden zetten voor PlanNederland. De samenwerking met PlanNederland werd verbroken door de berichten die in februari naar buiten kwamen over sexueel misbruik. Op 27 februari werd bekend gemaakt dat de finalisten zich mochten inzetten voor Linda.Foundation.
De Finale van Miss Beauty of Friesland is op 18 maart in het Fries Congrescentrum in Drachten. Tot 17 maart kan er gestemd worden op jouw favoriete Miss.