Ondernemend nieuws uit de regio

Drachtster Lyceum

DRACHTEN - Op donderdagmiddag 22 februari stormden 360 enthousiaste en nieuwsgierige leerlingen uit het basisonderwijs het bijna honderd jaar oude gebouw van Het Drachtster Lyceum binnen. De kinderen uit groep 8 kregen de gelegenheid om kennis te maken met het voortgezet onderwijs door lessen op Het Drachtster Lyceum te volgen tijdens de oriëntatiemiddag.

De aanstaande brugklassers, die werden begeleid door een aantal huidige brugklassers, konden een serie korte lessen volgen, zodat ze een beeld kregen van het vak en de manier van lesgeven. Niet alleen waren de vakken op kennis gericht, maar ook op kunst en vaardigheden, zoals bij de expressievakken en het vak Sport en Bewegen. Zo werd bijvoorbeeld bij Geschiedenis aan de hand van bewijsmateriaal de moord op Julius Caesar opgelost, bij Wiskunde een Pyramide gebouwd, klonk er uit het muzieklokaal het lied 'Opzij, opzij, opzij' en werd er bij techniek een sleutelhanger gemaakt.

Jenthe Holtrust prijswinnaar

DRACHTEN - Jenthe Holtrust van basisschool De Parel in Drachten heeft een prijs gewonnen door de doedag en/of de open dag van het Gomarus College in Drachten te bezoeken. Tijdens deze dagen kreeg elke leerling de Gomarus Glossy uitgereikt. Een magazine vol info en leuke weetjes over het Gomarus, verteld door leerlingen, ouders en personeel. In de Glossy stond ook een prijspuzzel.De oplossing van de puzzel: 'Op het Gomarus leer je voor je Leven'. Jenthe werd verrast met een leuk spel en ook al haar klasgenoten gingen naar huis met een kleinigheidje. Leerlingen van groep 7 en 8 konden de afgelopen tijd een kijkje nemen op het Gomarus College tijdens verschillende evenementen, om zo de juiste vervolgschool te kiezen. Aanmelden voor het Gomarus College kan nog tot en met 15 maart.

Gewichtsconsulent en lifestylecoach

BURDAARD - Vanaf maandag 12 maart kun je bij MFC Het Spectrum in Burdaard ook terecht als je wilt afvallen of als je behoefte hebt aan voedingsadvies. Wichtich is het bedrijf van gewichtsconsulent en lifestylecoach Sietse van der Meer uit Leeuwarden.

Het Spectrum biedt een breed aanbod van verschillende sporten. Zo kun je onbeperkt fitnessen voor 15,00 euro per maand en bevindt zich op de eerste verdieping een verwarmd zwembad. Door de samenwerking aan te gaan met Wichtich is er nu naast sport ook aandacht voor voeding.

Wichtich richt zich op het ontwikkelen van een gezond voedingspatroon. Je kunt kiezen voor een lang traject van negen weken of een kort traject van vijf weken. Je valt ongeveer een halve tot één kilo per week af. Dit zonder maaltijdvervangers of een streng dieet. Na afloop van een traject ben je niet alleen afgevallen, maar weet je ook hoe je zelfstandig verder kunt gaan.

Wichtich is aangesloten bij de BGN. Dit betekent dat een traject (gedeeltelijk) vergoed wordt als je een aanvullende verzekering hebt. Meld je voor 31 maart 2018 aan en ontvang ook nog eens tien procent korting. Kijk voor meer informatie op www.wichtich.frl. Voor vragen en aanmeldingen kun je contact opnemen via info@wichtich.frl of bel naar 06-46424940.