Broekster Boys wint opnieuw

DAMWALD – In de derde competitiewedstrijd na de winterstop moest Broekster Boys thuis aantreden tegen Hardegarijp. Opnieuw werd er gewonnen: 2-1.

Broekster Boys had het de eerste helft lastig tegen het compact spelende Hardegarijp. Broekster Boys benutte de kansen niet. Hardegarijp kon de thee drinken met een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Alban Miftari.

Meteen na rust kwam Broekster Boys op gelijke hoogte. Na een voorzet van Hendrik Bouma kwam de bal bij Juryan Dantuma. Hij schoof de bal voorbij doelman Evert van Schepen. In de negentigste minuut kwam, na uitstekend verdedigen van Kas Huizenga, de bal bij Jos Regnerus. Na een geweldige actie speelde hij de bal naar Rienk de Haas. De topscorer van de competitie wist wel raad met deze kans: 2-1.

Even later duwde doelman Van Schepen - net daarvoor kreeg hij al geel na een overtreding op Hendrik Bouma - Juryan Dantuma omver: strafschop. Juryan Dantuma miste de penalty echter.

Broekster Boys blijft enigszins in het spoor van koploper Leeuwarder Zwaluwen, maar het puntenverschil is nog steeds zes. De naaste concurrenten van Broekster Boys kwamen echter niet in actie. Zaterdag speelt Broekster Boys tegen VVI uit Idskenhuizen, dat zaterdag weer eens won.