Kampioen Nathan Klokman op het 
podium, naast Troy van der Veen, die 
zilver won in de klasse tot 50 kilogram.
Kampioen Nathan Klokman op het podium, naast Troy van der Veen, die zilver won in de klasse tot 50 kilogram. Foto: Ingezonden.

Judo Kings naar Nederlands kampioenschap

KOLLUM - In Kollum werden zaterdag de Noord Nederlandse kampioenschappen judo gehouden. Dit verliep succesvol voor de Judo Kings, die vestigingen hebben in Akkrum, Burgum, Damwâld, Feanwâlden, Gorredijk, De Westereen en Witmarsum.

Voor de judoka's onder de twaalf jaar was het een gewoon toernooi, maar voor de judoka's tot achttien jaar was het een kwalificatie voor het Nederlands kampioenschap. Judo Kings dwong een aantal kwalificaties af.

Goud en zilver

In de categorie tot twaalf jaar wonnen de judoka's Brian Smid uit De Westereen en Riemer Jelte Buwalda uit Bolsward het zilver, Olaf van der Heide uit Pingjum won het goud.

Vier judoka's naar NK

Bij de dames wonnen Inaya Verharen uit Gorredijk, Amara Buwalda uit Bolsward en Nadja Rokic uit Sneek het brons.

In de klasse tot achttien jaar waren er vier judoka's die zich kwalificeerden voor het Nederlands kampioenschap. Berber Ludema uit Dokkum en Nathan Klokman uit Feanwâlden wonnen goud, Yanna Yu Kleinhuis uit Grou en Troy van der Veen uit Jistrum wonnen zilver.

Achtste districtsgoud

Voor Nathan Klokman is dit het achtste districtsgoud op rij. Nog nooit in zijn carrière heeft hij niet het goud gewonnen op een districtskampioenschap.