Voetbalclubs organiseren verkiezingssportdebat

BURGUM - De voetbalclubs BCV en Bergum houden in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart een bijzonder sportdebat. Op zaterdagmiddag 10 maart gaan de zeven politieke partijen vanaf 12.30 uur onder leiding van Eelke Lok in gesprek en ontvouwen ze hun visie op het belang van sport in de gemeente.

Het sportdebat wordt gehouden in de voetbalkantine van Bergum op Sportpark Koningsland en is voor iedereen toegankelijk. Aansluitend staat de voetbalwedstrijd BCV-Broekster Boys op het programma. BCV en Bergum staan als voetbalclubs midden in de samenleving. Onder hun vlag en die van hun gezamenlijke jeugdopleiding BBC komen wekelijks meer dan achthonderd spelers 'yn it spier', van jong tot oud. Sportclubs als BCV en Bergum zorgen voor binding en leefbaarheid binnen een gemeenschap en zijn dan ook van onschatbare waarde. Met het organiseren van het sportdebat hopen de clubs bij te dragen aan het maatschappelijke debat over de rol van clubs én de gemeente om het sporten te stimuleren.

Wilt u weten hoe de zeven politieke partijen denken over sport in Tytsjerksteradiel, kom dan op zaterdag 10 maart naar sportpark Koningsland, Burgemeester Bothenius Lohmanlaan 40C in Burgum. Het sportdebat begint om 12.30 uur en duurt tot 13.45 uur.