Lidwina Charpentier vertelt op 7 maart onder andere over de extreme natuur van IJsland.
Lidwina Charpentier vertelt op 7 maart onder andere over de extreme natuur van IJsland. Foto: Ingezonden.

Lezing over IJslands kokende aarde

BEETSTERZWAAG - Voor beeldend kunstenaar Lidwina Charpentier uit Den Dungen is het vilten een belangrijk onderdeel van haar leven. Op 7 maart geeft zij in Beetsterzwaag een lezing over haar reizen in en door IJsland.

Voor een van haar projecten heeft zij tweemaal IJsland bezocht. Haar lezing 'Kokende aarde' is een reisverslag over deze twee bezoeken. Het ene deel betreft observaties en ervaringen opgedaan in de zomer met het reizen. Het andere deel gaat over haar verblijf in de winter eop een plek als artist in recidence. Hier voerde ze gesprekken over de mythische IJslandse 'Edda' en kon ze tekenen en vouwen. Een ontmoeting tussen kunst, cultuur en leven in de extreme natuur. Locatie: Dorpskerk Hoofdstraat 15 Beetsterzwaag 20.00 uur Entree: € 5,00 (inclusief koffie).


Op 8 maart kun je zelf aan de slag in haar workshop 'Hot pots' vilt en kunst, waardoor je IJsland op je eigen manier kunt ervaren. Je kunt dan met de materialen die Lidwina heeft meegebracht (paardenhaar en schapenwol) naar keuze een sjaal (zijde en gekleurde wol), een windlicht (witte wol en paardenhaar) of een schilderij (aquarelleren met wol) maken. De techniek is vilten.

Voor nadere informatie en opgave: 06-40729711of per mail: lidwina.charpentier@gmail.com Locatie: zalencentrum de Buorskip, Vlaslaan 26, Beetsterzwaag.