'Johnny ontmoet Shaffy' in It Maskelyn

HURDEGARYP - Amsterdams Allooi speelt 3 maart de voorstelling 'Johnny ontmoet Shaffy' in It Maskelyn aan de Easter Omwei 5 in Hurdegaryp.

'Johnny ontmoet Shaffy' is een heel bijzondere muzikale voorstelling die in het westen van het land al veel succes heeft gehad. De Culturele Commissie is er bijzonder trots op deze voorstelling van het gezelschap Amsterdams Allooi gestrikt te hebben voor It Maskelyn. De voorstelling was nog nergens in Friesland te zien.

Johnny Jordaan trok eind jaren vijftig door het land volle zalen met zijn liedjes uit de Amsterdamse Jordaan. Ooit heeft hij samen met de veel jongere Ramses Shaffy gespeeld in De Jantjes. De beide Amsterdams artiesten hadden veel raakvlakken, zo concludeerde Amsterdams Allooi. In Johnny ontmoet Shaffy krijgt dat op een bijzondere manier gestalte,

Een 'ouderwetse' explicateur Bart Roelofs (verteller bij stomme films) vertelt het verhaal van beide mannen en Martin Spee en Hanneke van den Biggelaar zingen met begeleiding van ouwe rot Johan Hoogeboom oude hits van Johnny en Ramses. Het is een muzikale en humoristische reis door twee levens, Soms groots, soms klein, struikelend over verschillen en overeenkomsten. Het is ook een ontmoeting op een dieper menselijk niveau, 'los van sterrenstatus bekeken vanuit het heden', volgens het affiche.
Zaterdag 3 maart om 20.00 uur. Reserveren is verstandig. Entree € 15,-. Kaarten via info@itmaskelyn.nl of bij de balie van It Maskelyn, 0511-472126.