Aandachtige belangstelling in het Rabobank-kantoor in Drachten voor binding van vrijwilligers.
Aandachtige belangstelling in het Rabobank-kantoor in Drachten voor binding van vrijwilligers. Foto: Ingezonden

Verenigingsavond Rabobank: "Investeren in vrijwilligers is een must!"

DRACHTEN - Hoe kun je leden van een vereniging activeren voor vrijwilligerswerk? Daarover ging de verenigingsavond van Rabobank Drachten Friesland Oost, vorige week dinsdag.

Meer dan honderd bestuursleden en vrijwilligers kwamen er op af. Rob de Jong van 'Werk aan de vereniging 3.0' nam de toehoorders tijdens een interactieve inspiratiesessie mee in de valkuilen, maar ook de mogelijkheden om de 'consumerende' leden (opnieuw) te activeren voor vrijwilligerswerk. Daarbij wist hij ook verbinding te leggen tussen verschillende partijen in de zaal, die achteraf elkaar opzochten om goede praktijkvoorbeelden met elkaar te delen. Alle aanwezigen ontvingen na de bijeenkomst een digitaal werkboek: 'Werving en behoud vrijwilligers'.
De avond was ook de start van de Rabobank Clubkas Campagne 2018. Met deze campagne ondersteunt Rabobank Drachten Friesland Oost verenigingen en stichtingen in het werkgebied van de bank met een financiƫle bijdrage. Deze bijdrage kan worden ingezet om doelen en wensen van de club te realiseren. Leden van de bank mogen in juni stemmen op hun favoriete clubs en dragen zo bij aan de coƶperatieve gedachte van de bank. Inschrijven voor de Rabobank Clubkas Campagne kan tot en met 31 mei 2018 via www.rabobank.nl/dfo. Niet-leden die dit jaar willen stemmen kunnen tot 1 mei lidmaatschap aanvragen via die site.

Daar vindt u ook meer informatie over de vestigingen en openingstijden van Rabobank Friesland Oost. Tel.: 0512 - 587777 (particulieren) en 0512-587070 (bedrijven).