Innovatiecluster Bouw NO Fryslân

BUITENPOST - Om de bouwsector in Noordoost Fryslân een impuls te geven, hebben negen bedrijven uit die regio zich verenigd in het Innovatiecluster Bouw Noordoost Fryslân.

Onder het motto 'samen staan we sterker' hebben negen bedrijven, inslusief het Kennis- en Innovatiehuis in Buitenpost de handen ineengeslagen. De bouwsector heeft te maken met een aantal ontwikkelingen waarvoor op korte termijn een oplossing nodig is. Zo neemt de bouwproductie toe, komen er nieuwe technologieën, is er een tekort aan geschoold personeel en wordt circulair bouwen steeds belangrijker, omdat grondstoffen opraken.

Binnen alle genoemde ontwikkelingen is het tekort aan werknemers het belangrijkste knelpunt. Gebrek aan geschikt personeel staat onder andere de groei van bedrijven in de weg. Daarom richt het Innovatiecluster Bouw zich nadrukkelijk op het personeelsvraagstuk.

Meer informatie?

Het Innovatiecluster Bouw is van start gegaan met negen bedrijven. Wilt u zich ook aansluiten, neem dan contact op met Jeroen van Wijk, projectleider Innovatiecluster Bouw | jeroen@keinof.nl
06-4301 4937
www.innovatieclusterbouw.nl.