De vier woningen - rechts - aan de Koarstmoas in Surhuisterveen.
De vier woningen - rechts - aan de Koarstmoas in Surhuisterveen. Foto: Ingezonden

Vier nieuwe huurwoningen in Vierstromenland

SURHUISTERVEEN – Mede dankzij de milde winter is er volop doorgebouwd aan vier levensloopgeschikte huurwoningen aan De Koarstmoas in de wijk Vierstromenland te Surhuisterveen. Er is veel belangstelling voor deze locatie volgens opdrachtgever Stichting Woningbouw Achtkarspelen (SWA) te Buitenpost.

De woningbouwstichting is volgens directeur-bestuurder Riekele T. Heida zeer ingenomen met de mogelijkheid juist hier huurwoningen te realiseren. "Als organisatie zijn we groot voorstander van een mix van koop- en huurwoningen; wij zijn voor gemêleerde buurten. Dat komt de leefbaarheid van een wijk of dorp ten goede."

Woningbouwstichting

"Het aanbod van de gemeente Achtkarspelen om als SWA hier bouwkavels te verwerven, hebben we vanuit dat principe dan ook met beide handen aangenomen. Wij zijn blij met deze medewerking van gemeentewege, anders zouden wij hier voor de huurders nooit nieuwbouw kunnen verwezenlijken".

Dicht bij sport en centrum

De bewoners van het groen omzoomde Vierstromenland kennen het voordeel dat ze op loopafstand wonen van een gecombineerde skeeler-/ijsbaan en tennisbaan. Bovendien ligt de nieuwbouwwijk vlakbij het levendige dorpscentrum.
De vier woningen van SWA aan Koarstmoas in Vierstromenland zullen volgens planning eind april worden opgeleverd door aannemer Kootstra Van der Veen uit Harkema.

Woningen ruim van opzet

De vier geschakelde huurwoningen, ook twee-onder-twee-kap-woningen genoemd, zijn ruim opgezet. Zo beschikken ze op de begane grond naast een ruime woonkamer en open keuken over een slaapkamer met aangrenzend een douche en toilet.

Voor meer doeleinden geschikt

Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers, ruimten die ook voor het uitoefenen van een hobby of voor opslagdoeleinden gebruikt kunnen worden. Bovendien hebben de bewoners op de verdieping de beschikking over een tweede toilet en badkamer.
Een vaste trap naar de zolderverdieping zorgt ervoor dat ook deze ruimte op een prettige manier kan worden benut.