The Vetts en All Over Again kregen de meeste stemmen en mogen optreden op WâldPop. Zie het filmpje via de app.
The Vetts en All Over Again kregen de meeste stemmen en mogen optreden op WâldPop. Zie het filmpje via de app. Foto: Ingezonden

Twee winnaars bij Lytske WâldPop in De Pleats

BURGUM - Lytske WâldPop 2018 is een feit. Er wordt teruggekeken op een geslaagde avond in een gezellig drukke Pleats in Burgum. Er kwamen dit jaar vijf bands.

Vertegenwoordigd waren 6 pack, Noid, Whynot?, The Vetts en All Over Again. Net zoals bij voorgaande edities werd er ook nu gestreden om een podiumplaats op Wâldpop 'open air' dat dit jaar plaatsvindt op 10 mei (Hemelvaartsdag).
Met een gedeelde eerste plaats ging de eer naar 'The Vetts' en 'All over again'.
Zij kregen de meeste stemmen van het publiek. Bekijk ook het filmpje, scan de foto met de ActiefPlus-app.

Belastinghulp

DRACHTEN - Mensen die hulp nodig hebben bij de digitale belastingaangifte of het online aanvragen van toeslagen, kunnen in de maanden maart en april terecht in Bibliotheek Drachten.

Elke woensdagochtend tussen 10.00 en 13.00 uur staan er vrijwilligers klaar ter ondersteuning bij de digitale aangifte of aanvraag. Deze service is gratis. Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt de Bibliotheek gratis computer- en internetgebruik. Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten is voor iedereen beschikbaar, ook voor niet-leden. Het is noodzakelijk om een afspraak te maken. Dit kan tijdens kantooruren via telefoonnummer 0512-512680.

Zaterdag 31 maart is het Belastingaangiftedag. Tussen 10.30 en 16.30 uur staan vrijwilligers en NHL-studenten Financiële dienstverlening klaar om (kosteloos) te helpen met het invullen van de aangifte inkomstenbelasting. Een afspraak maken is niet nodig. Neem de benodigde papieren mee, op www.bibliotheekdrachten.nl staat de checklist van de Belastingdienst.