V.l.n.r. Yannick van der Veen, Eva van Sluijs, Alledina van der Merk, Marrit Heegstra en Klarissa van der Veen van WSBF.
V.l.n.r. Yannick van der Veen, Eva van Sluijs, Alledina van der Merk, Marrit Heegstra en Klarissa van der Veen van WSBF. Foto: Ingezonden.

Eremetaal acrogymnasten bij Valentijnscup

OOSTERWOLDE - Het afgelopen weekend werd de tiende editie gehouden van de Valentijnscup, georganiseerd door de afdeling gymnastiek van SV Donkerbroek. Hieronder een overzicht van de gouden medailles. De winnaars van zilver en brons staan niet in dit bericht.

Adonis Sportacrobatiek Drachten heeft 15 teams afgevaardigd naar Oosterwolde. Het E-seniorenduo Yfke de Klein en Arenda van der Veen won met een eindscore van 23.157 de gouden medaille. E-juniorenduo Nina Rozema en Zoey van Hoving nam ook goud mee naar Drachten. Die kleur was er eveneens voor het D-seniorentrio Thirza de Graaf, Elin Hasper en Imare Schuurman, met een eindscore van 22.940.

Willeke Koster (De Tike), Aiden Peens (Heerenveen) en Carola van Dijk uit Drachten trainen bij de Acro Academy Noord Nederland in Marum en komen uit in de categorie Pupillen. Ook zij wonnen goud.

Het C-trio van WSBF uit Surhuisterveen met Henriette Hiemstra, Marijke Vonk en Lindsey Wassenaar pakte bij de senioren overduidelijk het goud. Zowel technisch als artistiek toonde dit trio een prachtige oefening aan de jury. Eveneens was er goud voor het trio van WSBF, dat bestaat uit Jelly Frankes, Anna Wietske Elzinga en Feline van der Veer.

In de junioren C-lijn was er goud voor het trio Femke Kooistra, Annieck Wiersema en Alida Lindeboom.
Het B-trio Klarissa van der Veen, Alledina van der Merk en Marrit Heegstra mocht eveneens de hoogste trede van het erepodium betreden om het goud in ontvangst te nemen. Het mix-pair Yannick van der Veen en Eva van Sluijs won ook goud.
Shenia Feenstra en Kyara Broos van Set 'm op uit Augustinusga wonnen goud bij de D-junioren.