Restaurant 'Peking' tegen 'Wereldrestaurant'

DRACHTEN - De vergunning voor het 'Wereldrestaurant' op Raadhuisplein 55 in Drachten (boven de Mediamarkt) blijft van kracht. B. en w. van Smallingerland willen deze vergunning niet intrekken, ondanks bezwaren van de kant van de exploitanten van restaurant 'Peking' aan de Wuiteweg 29.

De bezwaren van 'Peking' gaan over parkeeroverlast, veroorzaakt door bezoekers van het Wereldrestaurant. Die bezwaren zijn drieledig: de parkeergarages kunnen de extra parkeerbehoefte van driehonderd auto's niet aan; gasten van het Wereldrestaurant gebruiken zodoende openbare parkeerplaatsen in de nabije omgeving, ook van restaurant Peking; er is een toename van de verkeersdruk tijdens de avondspits, ten koste van de bereikbaarheid van restaurant 'Peking'.
B. en w. bestrijden alle drie bezwaren. Het Wereldrestaurant is open vanaf 17.00 uur; de klanten kunnen dan terecht in zowel de parkeergarage van het Raadhuisplein als van het Van Knobelsdorffplein, zo bleek in december. Dit voorkomt parkeerdruk in de nabije omgeving van het restaurant Peking, stellen b. en w. Omdat het Wereldrestaurant vooral na 18.00 uur gasten trekt en de avondspits dan al voorbij is, blijft restaurant Peking goed bereikbaar. B. en w. willen tevens meer horeca in 't centrum hebben.