Waterpolo DraGor

DRACHTEN - De waterpoloheren van DraGor uit Drachten wonnen zaterdag van VKC'03 uit Tubbergen en de vrouwen versloegen Wetterwille uit Burgum.

Halverwege de wedstrijd stond er bij de heren een 5-1 voorsprong op het scorebord. In het tweede deel liet DraGor de tegenstander dichterbij komen, maar door sterk keeperswerk van Tim Hoitinga en het slordige spel van VKC'03 konden de DraGorianen profiteren. Snelle counters werden goed uitgespeeld en er ontstond een score van 13-6. Zaterdag wordt een uitwedstrijd gespeeld in Enschede tegen EZC. Doelpunten: Magchiel Groen 6, Johan de Haan 3, Mitchell van den Adel 3 en Dean Damstra.

De dames van WSG DraGor wonnen van Wetterwille. Met vier wissels op de bank begon DraGor met de opdracht: voluit gaan vanaf de eerste periode. Dit resulteerde in doelpunten door Maaike de Boer en Aafke de Jong. Mede door uitsluitingen in de tweede periode van zowel DraGor als Wetterwille werd het 4-2 door Maaike de Boer. In de derde periode werd opnieuw een man-meer-situatie benut, ditmaal door Amarens Gaikema. Door een man-meer-situatie scoorde Maaike de Boer wederom, wat de stand op 6-3 bracht in de derde periode. De overwinning werd daarna een feit: 9-4. Doelpunten: Maaike de Boer 6, Aafke de Jong 1, Amarens Gaikema 1, Johanna Merkus 1.