Bowlstoernooi

DRACHTEN - In Drachten wordt dinsdag 27 februari weer het Bowlstoernooi gehouden, georganiseerd door Bowlsvereniging Smallingerland.

Er wordt gestreden door 18 teams uit de noordelijke provincies. De beste spelers van de noordelijke verenigingen laten hun vaardigheden zien in sporthal 'De Drait' in Drachten, Dollard 125. Er wordt gespeeld van 9.30 tot 16.30 uur en de toegang is gratis. Wilt u zelf gaan spelen dan biedt de organiserende Bowlsvereniging Smallingerland de mogelijkheid viermaal gratis mee te doen, buiten de schoolvakanties, op maandag van 10.00 tot 12.00 uur en op woensdag van 13.00 tot 16.00 uur. Meer weten over bowls? Voorzitter: Jan Dooper, tel. 0512-523032, e-mail: j.dooper5@upcmail.nl of secretaris Cees Boertje, tel. 0512-777260, e- mail: bowlsdrachtenbvs1994@gmail.com, of kijk op https://sites.google.com/site/bvsbowlsdrachten.

FK Karate

DRACHTEN - Zondag 25 februari houdt de Drachtster karateschool Satsumadori de open Friese kampioenschappen karate in Sportcentrum Drachten, aan de Leerweg 3. De aanvang is 9.00 uur en de entree is vijf euro.

Driebanders

BURGUM - Voor de FFBC-driebanden-competitie stonden vorige week de twee teams van BC DC Drachten en Burgum tegenover elkaar. Van de beide A-teams was Burgum in eigen huis veel te sterk voor de Drachtsters: 22-10.

Klaas Dijkman en Paul Zwart scoorden voor de thuisclub maximaal door alle vier partijen te winnen. Okke Booij en Ron Mulder waren voor de gasten het beste op dreef met elk twee zeges. In Drachten was de eindstand voor de B-teams identiek aan de A-teams: 22-10 voor de thuisclub. Willem Tjeerdsma won drie keer en sleepte nog een remise uit het vuur. Sijtze van der Molen en Gerard Beerling wonnen elk drie keer, terwijl Romke Overzet een keer won en eenmaal remiseerde.

Avondvierdaagse

DRACHTEN - Vier dagen lang wandelen langs mooie routes door en buiten Drachten, 2500 deelnemers, muziek en gezelligheid. De Avondvierdaagse Drachten is in aantocht.

De organisatie van het sportieve wandelevenement ligt dit jaar voor het eerst in handen van Sportbedrijf Drachten, in samenwerking met Smaragd Security, het Rode Kruis en Wsv WIK.
De Avondvierdaagse Drachten is van dinsdag 29 mei tot en met vrijdag 1 juni. Vier dagen lang kunnen kinderen en volwassenen 5 of 10 kilometer wandelen.
Kijk voor meer informatie, updates en inschrijving op www.sportbedrijf-drachten.nl/avond4daagse.