Wandeltocht WIK

DRACHTEN - Wandelsportvereniging 'Willen is Kunnen' (WIK) organiseert op zaterdag 24 februari voor de zesde keer een wandeltocht, gekoppeld aan het goede doel. Basisschoolkinderen krijgen na het volbrengen van de tocht een medaille ter herinnering, overige deelnemers kunnen deze kopen voor € 2.

Dit jaar wordt er gewandeld ten gunste van de Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag. De opbrengst zal worden gebruikt voor de herinrichting van het buitenterrein, het is de bedoeling om een beleeftuin of 'outdoor snoezel experience' te realiseren. Het gebouw van de Volièrevereniging aan de Noorderdwarsvaart 84d in Drachten dient als basis voor de inschrijving en start van deze wandeltocht. Deelnemers kunnen kiezen voor afstanden van 5, 10, 15, 20 of 25 kilometer. Het inschrijfgeld bedraagt € 6 per persoon, een bedrag dat volledig ten goede komt aan de Ronald McDonald Hoeve. Deelnemers aan de 25 en 20 kilometer kunnen vanaf respectievelijk 8.30 en 9.00 uur starten, de start voor de overige afstanden is vanaf 10.00 uur. Voorinschrijving voor de tocht is niet mogelijk. Meer weten? Kijk op www.wsv-wik.nl.

Feanster Kuier

SURHUISTERVEEN - Na de spetterende Nieuwjaarsduik staat er alweer een sportief evenement op de agenda van SOKS Volwassenenwerk. Op 25 februari organiseren ze de Feanster Kuiertocht. Een mooie wandeling in en rondom Surhuisterveen.

U kunt kiezen uit de afstanden 8,5 of 15 kilometer en de tocht start vanuit The Base aan de Jan Binneslaan. Deelname kost € 5,00 per persoon, (kinderen tot 12 jaar € 3,50). Start voor de 15 kilometer is tussen 13.00 en 14.00 uur. Voor de 8,5 kilometer kunt u starten tussen 13.00 en 15.00 uur. De diverse sponsoren zorgen dat u onderweg nog iets lekkers krijgt aangeboden en ook bij terugkomst staat er iets warms voor u klaar. Meer info: www.sokssurhuisterveen.nl

Speurtocht Sûkerei

DAMWALD - In de voorjaarsvakantie is museum 'De Sûkerei' aan de Trekwei 8a in Damwâld geopend en zijn er leuke kinderactiviteiten in het kader van 'Help Pake en Beppe de vakantie door'.

Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen onder begeleiding van een betalende volwassene, bijvoorbeeld met een pake, beppe, heit en mem. Het thema is 'Typisch Fries'. Er is een leuke fotopuzzel speurtocht door het cichoreimuseum, de wâldhúskes en de nieuwe poldermolen. Het zijn typisch Friese foto's van voorwerpen, waarbij je moet speuren waar deze zich bevinden in het museum. Na afloop kun je het woord raden. Er zijn leuke prijsjes mee te winnen. Ook zijn er oud-Hollandse spelletjes en kleurplaten.

Het evenement is van dinsdag 27 februari tot en met vrijdag 2 maart van 13.00 tot 17.00 uur.