IVN: nestkastjes timmeren

DRACHTEN - Woensdag 28 februari van 14.00 tot 16.00 uur organiseert IVN de Wâlden voor kinderen van 8 jaar en ouder 'Nestkastjes timmeren' in de buurtwerkplaats van het wijkcentrum 'De Kouwe', aan de Vogelweide 5 in Drachten.

De organisatie zorgt voor hout en spijkers en met begeleiding van IVN vrijwilligers spijker je helemaal zelf jouw eigen nestkastje in elkaar. Na afloop ontvang je instructies over het verven van het nestkastje en waar je het nestkastje het beste kunt ophangen in de tuin. Verplichte opgave vooraf tot één dag van tevoren bij Mirjam Frieswijk, 0512-472102 (tussen 18.00 en 20.00 uur). Er is plaats voor maximaal twintig kinderen. Er zijn geen kosten.

Kidsfestival Lawei

DRACHTEN - Deze voorjaarsvakantie hoeft niemand tussen 1,5 en 12 jaar oud zich te vervelen, het is Kidsfestival in De Lawei.

Naast leuke voorstellingen, zoals Buurman & Buurman (3+) en Beauty en het Beest (8+) op zaterdag 24 februari zijn er weer ontelbaar veel leuke activiteiten, workshops en een Dance Camp + eindvoorstelling. Zo is er voorafgaand aan de voorstelling Duimelot (1,5+), op donderdag 1 maart, een heuse Pyjama party voor de allerkleinsten en kan na de circusvoorstelling LEF! (6+), op zondag 4 maart, zelf acrobatiek beoefend worden door de kids.

Tijdens het Kidsfestival zijn er ook leuke films te zien. Op dinsdag 27 en woensdag 28 februari is Hakkebakkebos (4+) te zien om 11.00 uur. Klaas Klautermuis, Maarten Bosmuis en Hazeman wonen met al hun vrienden in het bos. Ze hebben daar een goed leven, maar de kleinere dieren moeten wel altijd goed oppassen voor sommige grotere bosbewoners. Op zondag 25, dinsdag 27, woensdag 28 februari én vrijdag 2 maart draait de Disney + Pixar film Coco (8+). Op dinsdag en woensdag is er een leuke workshop muziek maken voorafgaand aan Coco, gegeven door Henri de Boer van Drumschool Drachten.

Kinderkleding

OPEINDE - Op vrijdag 23 februari wordt in dorpshuis 'De Wringe' voor het eerst een tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs georganiseerd. Deze avond start om 18.30 en duurt tot 20.30 uur. Je kunt je opgeven om een tafel te huren voor maar € 5.

Familiefilm

BURDAARD - De film 'The Boss Baby' is een originele komedie voor jong en oud, en is voorzien van een gewiekste en met liefde gevulde boodschap over het belang van familie. Bios Burdaard nodigt je uit om kennis te maken met een wel heel bijzondere baby.

De film is te zien op zaterdag 3 maart om 19.00 uur. Kijkwijzer 6 jaar en ouder. Entree € 4,-