Zoektocht naar duurzaamheid

HURDEGARYP - 'De zoektocht naar duurzaamheid, de mens' is het thema van de expositie van het werk van Rein de Vries. De expositie is tot 17 maart in MFC It Maskelyn in Hurdegaryp.

In It Maskelyn wordt aandacht gevraagd voor het thema duurzaamheid. In het multifunctionele centrum hangt werk van Rein de Vries uit Leeuwarden. Hij is zijn hele {kunstenaars)leven bezig om aandacht te vragen voor de gevolgen van het gebruik van fossiele brandstoffen voor onze aarde. Via zijn werk draagt hij ideeën aan hoe het anders kan. De commissie die de exposities programmeert wil Rein de Vries de gelegenheid geven zijn boodschap te delen met de 'mienskip'. Daarom is er gekozen in 2018 twee exposities met het werk van Rein te plannen.

In oktober zal er wederom een expositie zijn. In de eerste expositieperiode zal op 17 maart 2018 een verkiezingsdebat plaatsvinden met als onderwerp duurzaamheid. In de tweede expositieperiode wordt een symposium georganiseerd met uiteraard weer het thema duurzaamheid. Dit symposium komt tot stand in samenwerking met de gemeente Tytsjerksteradiel en de gemeenten Achtkarspelen, Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland c.a. De datum is vastgesteld op 31 oktober.