Actie om buslijn 51

OENTSJERK - De provincie Fryslân deed in elk geval tot gisteravond te weinig met ideeën uit de dorpen op de route van Arriva-buslijn 51 tussen Leeuwarden en Dokkum. Dat vinden betrokkenen uit de betreffende dorpen.

Ze hebben gisteravond in een bijeenkomst in Stania State in Oentsjerk voor elk van de betreffende dorpen alternatieven aangedragen. "Er kunnen heel zinvolle experimenten worden opgezet in overleg met de dorpen om het OV per bus veel aantrekkelijker te maken dan nu, als er beter naar ons geluisterd wordt", meldt woordvoerder Wim Haalboom.
Er zijn gisteravond per dorp op kaarten "beter haalbare en beter uitvoerbare alternatieven gepresenteerd, met de tijdwinst die geboekt kan worden."

Provincie wil één tot
twee jaar proefdraaien

De provincie Fryslân en Arriva willen vanaf juli één tot twee jaar proefdraaien met het 'strekken' van onder andere de buslijnen 51 (Leeuwarden-Trynwâlden-Dokkum) en 54 (Leeuwarden-Stiens-Holwerd-Dokkum). De bussen rijden dan niet meer door de centra van de dorpen, maar houden vooral de provinciale weg aan en stoppen daar ook.