Akkordeon Orkest in kerk van Wyns

WYNS - Op zondag 18 februari speelt het Brouwer's Akkordeon Orkest in de kerk van Wyns de sterren van de hemel. Dit orkest is in 1955 opgericht door accordeonpedagoog Marten Brouwer. Het is een orkest met een rijke historie.

Dit prachtige orkest met zijn eigen en karakteristieke klank werd vanaf 1963 geleid door Johan de With. Onder zijn enthousiaste en vakkundige leiding zijn tradities als: geen slagwerk en zoveel mogelijk originele muziek, bewaard gebleven.

Een eigen klank met veel arrangementen en composities van eigen hand, maar ook van Wilt Boonstra, Jan Masséus en Gerard Ammerlaan. Vanaf 2011 staat dit unieke orkest onder leiding van Tim Fletcher. Die heeft gestudeerd aan het Rotterdams conservatorium. Hier voltooide hij de opleiding docerend musicus accordeon. Daarnaast studeerde hij orkestdirectie bij Arie van Beek, Daan Admiraal en Jos van der Sijde.

Vijftien enthousiaste leden

Brouwer's Akkordeon Orkest bestaat uit vijftien enthousiaste leden met nog steeds hetzelfde doel: zo authentiek en origineel mogelijk musiceren op een zo hoog mogelijk niveau, waarbij speelplezier een belangrijke factor is. Mede door de inbreng van Tim Fletcher is er een uitbreiding van het repertoire ontstaan.

Het concert begint om 15.00 uur in de Vituskerk in Wyns. De deur van de kerk is vanaf 14.15 open. Toegang: 10,00 euro.