Familiedag in Museum Dr8888

DRACHTEN - Zondag 18 februari is het weer Familiedag in Museum Dr8888. De Familiedag begint om 13.30 uur met een rondleiding door museumdocent Mariëlle Vos door de nieuwe tentoonstellingen 'Beyond Dada' en 'De Stijl Part I' en 'Volmaakte Imperfectie'.

Tijdens de rondleiding kunnen de deelnemers alvast inspiratie opdoen voor de workshop, die aansluitend plaatsvindt in het Atelier. De workshop staat deze zondag in het teken van de DADA Kunsttas.

Over de tentoonstellingen

In de tentoonstelling 'Beyond Dada' en 'De Stijl Part I' toont Museum Dr8888 een dwarsdoorsnede van de enorme invloed die De Stijl heeft op de naoorlogse en hedendaagse kunst. Het is de eerste tentoonstelling in het kader van Leeuwarden-Fryslân2018, waar Museum Dr8888 onderdeel is van het hoofdprogramma.

'Volmaakte Imperfectie' is een tentoonstelling met werk van studenten van de ROC Friese Poort en toont het 'imperfecte' en de schoonheid van 'fouten'. Naast foto's zullen ook de beste creaties uit het jongerenproject 'De DADA Kunsttas' getoond worden in het Atelier.

Over de workshop

Na een rondleiding door de tentoonstellingen gaan de deelnemers tijdens de workshop zelf aan de slag met het maken van een eigen versie DADA Kunsttassen.
Zondag 18 februari | rondleiding en workshop | Kosten: gratis (volwassenen betalen entree museum).