Lezing politiechef Sipke Land in 't
garnalenfabriekje in Moddergat

MODDERGAT - Woensdag 21 februari komt Sipke Land vanaf 19.30 uur vertellen over zijn werk bij de politie, in het Garnalenfabriekje in Moddergat. Hij is sinds 2017 leidinggevende bij Politie Oost Fryslân.

Hij stuurt zo'n 110 mensen aan en staat in direct contact met de burgemeesters van Smallingerland en Opsterland om zorg te dragen voor de veiligheid van de inwoners van deze beide gemeenten.

Tijdens zijn lezing vertelt Land meer over wapengebruik in Friesland, agressie, omgang met verwarde mensen, maar ook over burenruzies en andere alledaagse dingen waar hij mee te maken krijgt in zijn werk.
"De reden dat ik bij de politie ben gegaan is vanuit een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Daarnaast wil ik graag mensen helpen. Wat mij drijft, is dat je echt iets voor mensen kunt betekenen en dat je een zinvolle bijdrage levert aan een veiliger samenleving", aldus Sipke Land.

Tijdens de bijeenkomst op 21 februari kom je meer te weten over dagelijkse dilemma's die Land tegenkomt, hoe hij van agent tot leidinggevende is gegroeid en andere interessante wetenswaardigheden over de politie.
Er is tijd voor het stellen van vragen. Heb je interesse om bij de politie te gaan of ben je gewoon nieuwsgierig naar de werkzaamheden van een politiechef in Fryslân? Meld je dan aan voor de lezing via garnalefabryk.nl of bel 06-41605898.