Eerste D100-burgertop over gezondheid in de gemeente Smallingerland

DRACHTEN - Op zaterdag 10 maart vindt de eerste D100-top plaats in de gemeente Smallingerland. Een D100 is een burgertop van één dag waarbij een veel mensen met elkaar in gesprek gaan en hun mening geven over een thema. In dit geval is dat gezondheid in de breedste zin van het woord. U kunt denken aan het ontmoeten van mensen, gezond en lekker eten, sport, financiën op orde hebben, vrijwilligerswerk en prettig wonen.

Tijdens de D100 wordt duidelijk welke ideeën en dromen er zijn en wat er nodig is om deze te realiseren. Inwoners krijgen alle ruimte om hier met de andere deelnemers over te praten. Het doel is om na de D100 minimaal twee concrete projecten te krijgen, waar verder mee aan de slag wordt gegaan. De inschatting is dat de projecten prima passen binnen het gemeentelijke programma Gezond in Smallingerland. De Maatschappelijke Onderneming Smallingerland (MOS) heeft in het vervolg een ondersteunende rol.

Vijfenvijftig deelnemers worden geloot uit de Basisregistratie Personen van de gemeente. Om deze deelnemers te werven hebben duizend inwoners begin februari een uitnodiging ontvangen. Hebt u geen uitnodiging ontvangen en wilt u toch meedoen? Ook dat is mogelijk. Er zijn vijftien stoelen vrij voor actieve inwoners en vrije denkers. Stuur dan een e-mail naar D100@mosweb.nl. De overige deelnemers worden geselecteerd uit ondernemers, professionals, ambtenaren en politici.