Sjouke Stoker (links) en Ljibbe 
Kuipers  blijven de combinatieteams van Wêz Handich/DOW trainen.
Sjouke Stoker (links) en Ljibbe Kuipers blijven de combinatieteams van Wêz Handich/DOW trainen. Foto: Ingezonden

Trainers Wêz Handich/DOW, V en V in zwaar weer

ROTTEVALLE - Korfbaltrainers Ljibbe Kuipers en Sjouke Stoker blijven in het seizoen 2018-2019 aan het roer bij de combinatieteams DOW uit Eastermar en Wêz Handich uit Rottevalle.

Voor Kuipers (uit Buitenpost) wordt het z'n derde seizoen bij de hoofdmacht van Wêz Handich/DOW. Na gesprekken met de selectie en het bestuur zijn de ambities richting volgend seizoen uitgesproken: strijden voor de bovenste posities in de eerste klasse. De spelersgroep onderschrijft deze ambitie.
Sjouke Stoker blijft als assistent-trainer-coach verantwoordelijk voor het tweede team en Kuipers zoveel mogelijk ondersteunen. Stoker is in een eerder stadium als hoofdtrainer actief geweest bij de club en van grote waarde in de begeleiding van de jonge spelersgroep.

Vlug en Vaardig in problemen

HOLLANDSCHEVELD - Waar het tweede team van Vlug & Vaardig uit Garyp erin slaagde twee belangrijke punten binnen te halen, en daarmee medekoploper blijft, liet V & V 1 het liggen. Er waren deze wedstrijd belangrijke punten te verdienen, zowel voor HHV als V & V, die op dat moment beide op negen punten onderaan in het klassement verkeerden. Met nog zo'n tien minuten te spelen stond de teller inmiddels op 19-12. Femke Feenstra en de tegenpartij scoorden nog in de laatste minuten, de uitslag werd 20-13 voor HHV. Met in totaal negen punten voor Vlug & Vaardig en met nog twee wedstrijden te spelen zijn de kansen om niet te degraderen nog niet verkeken. Zaterdag speelt V & V z'n laatste thuiswedstrijd tegen Udiros 1.