Be Quick Dokkum te sterk voor Drachtster Boys

DOKKUM - Be Quick heeft titel kandidaat Drachtster Boys een royale nederlaag bezorgd. Op het Tolhuispark wisten de Dokkumers, na een ruststand van 1-0, met maar liefst 4-1 te winnen.

Na ruim een half uur kwam Be Quick op 1-0n na een prachtige aanval over links. De eindpass van Gert Jan Koopmans op Piet Raap was van grote schoonheid, evenals de prachtige afronding van Raap. Na een uittrap van keeper Eelke Kooistra kwam de bal in de tweede helft bij Janco Wiersma, die keeper Richard Strijker verraste met een verre hoge trap. De bal verdween via de onderkant van de lat in het doel. Vervolgens leek Be Quick de wedstrijd volledig in handen te hebben, maar de aansluitingstreffer kwam onverwacht snel. Een vrije trap van Drachtster Boys trof doel na een pechvolle achterwaartse kopbal van aanvoerder Folkert van Dongera in het eigen doel. Ruim tien minuten voor het einde werd de wedstrijd definitief beslist. Janco Wiersma schoot opnieuw van afstand op het doel en via de onderkant van de lat kaatste de bal uit het doel, waarna Aldert Hietkamp er als de kippen bij was: 3-1.

In de slotfase kreeg Be Quick nog meer mogelijkheden, de vierde treffer was dan ook een logisch gevolg. Na een snelle aanval over links scoorde Hietkamp zijn tweede treffer. De voorzet van uitblinker Janco Wiersma was bijzonder fraai.