Paardensport

TOLBERT - De Heideruters uit Harkema vielen in de prijzen in Tolbert en Koudum.

Jayda Kailola won met Legends blue op een concours in Tolbert een eerste prijs in de klasse L/DE. Lammert van der Veen werd met Caballero tweede in L-paarden. Cristina van der Tuin won met Highflyer een tweede prijs in de klasse BB met 73 rijstijlpunten. Op een concours in Koudum reed Dineke Veenstra met Kitty in beide L-parcoursen naar de eerste prijs in L/ABC. Met Anjershof Peggy werd ze eerste in L/DE.

In Sneek was het Indoor-kampioenschap dressuur. Cheyenne Weststrate van HSF It Bytling uit De Westereen behaalde vrijdagavond met Liberty's Unique in de klasse B-paarden een vijfde prijs met 64,83 procent. Zaterdag kwam Chinouk Weststrate met Liberty's Contessa de la Luna in actie voor hun FK proef in de L2 categorie D/E. Dit leverde een zesde plaats op met 61,67 procent.
Tijdens de Friese KNHS-kampioenschappen in Sneek werd Marilee de Vries van PSV Trynwâlden uit Oentsjerk in de klasse M2 derde met Dulce Evita's Dance met 63,25 procent. In Oentsjerk werd Hette Jellema tweemaal eerste in de klasse ZZ mennen met Drys.
Jan de Boer van de Marruters uit Eastermar won met pony Kantje's Freek een eerste prijs bij het M-springen. Sigrid Swart werd zondag in Koudum eerste en derde met haar pony Twilight in de klasse L-springen. Anneke de Boer werd in Oudkarspel tweede in de klasse L-springen met pony Eclair.