De Spitkeet houdt Elfstedenspeurtocht

HARKEMA - Van dinsdag 27 februari tot en met vrijdag 2 maart heeft De Spitkeet in Harkema een leuk programma in elkaar gezet. Het is winter en daarom wordt een Elfstedenspeurtocht over het hele terrein georganiseerd.

Van 27 februari tot en met 2 maart hebben de leerlingen van de basisscholen voorjaarsvakantie. Maar vader en moeder moeten dan vaak gewoon werken, dus wie passen er dan op de kinderen? Juist... pake en beppe, en die willen dan met die kleinkinderen wel eens wat leuks gaan doen, en natuurlijk vader en moeder als ze tijd hebben ook. Dat kan al jaren in verschillende musea in Fryslân en dus ook bij de Spitkeet in Harkema.

De Elfstedenspeurtocht voert langs elf huisjes die allemaal de naam van één van de elf Friese steden dragen en net als bij de echte Elfstedentocht moet je soms zelfs klunen. Bij elk huisje krijg je na een vraag of een opdracht een stempel en voor een volle kaart krijg je een kruisje/medaille.

Voor kinderen vanaf 9 jaar is er nog een andere mogelijkheid. Zij kunnen in de timmerwerkplaats een houten raceauto in elkaar zetten. Als je nog te jong bent voor deze twee activiteiten, dan kun je een schaats knutselen. Voor de kinderen tot en met 12 jaar en voor de donateurs is de entree gratis. Andere volwassenen en oudere jeugd betalen € 4.50. De Spitkeet is open van 's morgens 11.00 tot 's middags 16.00 uur.

Het schaats knutselen is gratis, voor de andere activiteiten geldt wel een bijdrage. Als speciale activiteit komt op woensdag- en vrijdagmiddag de bokkenwagen.