Er is veel belangstelling voor de digitale protheses van tandprotheticus Andries van der Kooi.
Er is veel belangstelling voor de digitale protheses van tandprotheticus Andries van der Kooi. Foto: Ingezonden

Praktijk Van der Kooi levert snel perfect passend gebit

DOKKUM - Tandprothetische Praktijk Van der Kooi is al jaren een begrip in Friesland. Men kan er niet alleen terecht voor een nieuw kunstgebit, maar ook voor diverse andere diensten. Te denken valt aan implantaten, knarsplaatjes, reparaties en professionele mondbeschermers.

"Alles wordt van a tot z, in eigen beheer verzorgd", vertelt praktijkeigenaar Andries van der Kooi. "Hierdoor kunnen we niet alleen snel handelen, maar ook adequaat op de wensen van de cliënt inspelen."

Veel vraag naar digitale protheses

Momenteel is er vooral veel vraag naar de digitale protheses van Van der Kooi. Met behulp van een scanner worden digitaal foto's gemaakt van de kaak. Vervolgens wordt de prothese 'gefreesd'. "Een perfecte methode, want je weet honderd procent zeker dat de prothese exact past", vertelt de tandprotheticus enthousiast. "Daarnaast bespaar je hiermee tijd. De cliënt hoeft nu maar twee keer langs te komen in plaats van vijf keer. Bovendien kan een nieuw gebit binnen twee à drie weken klaar zijn, terwijl daar eerder vijf tot zes weken voor stond."

Een verwijzing, zoals van een tandarts, is niet nodig en de meeste behandelingen worden door zorgverzekeraars vergoed.

Tandprothetische Praktijk Van der Kooi heeft vestigingen in Leeuwarden en Dokkum. Zie voor meer informatie op www.tppvdkooi.nl of bel voor een vrijblijvende afspraak, telefoonnummer: 058-2895549.