Nordwin College

BUITENPOST - Donderdag 1 februari was een inspectiebezoek bij Nordwin College Buitenpost. Drie inspecteurs hebben in vele lessen meegekeken, met leerlingen gepraat en uitgebreid de verschillende aspecten van de school bekeken.

De missie van Nordwin College is: 'Wij inspireren mensen om met passie en vakmanschap te werken aan een duurzame wereld'. Hierover kreeg Nordwin College Buitenpost een mooi compliment van de inspectie: "Dat hebben we gezien. Wat de schoolleiding voorleeft in gedrag, zien we terug in het gedrag van de docenten met hun klassen." Ze waren zeer onder de indruk van de goede sfeer op school. Ze zagen heel veel respect tussen zowel de leerlingen als tussen docenten en leerlingen. De leerlingen worden gemotiveerd door de docenten om serieus en met plezier aan het werk te gaan met hun schoolwerk. De leerlingen gaven ook aan bewust te kiezen voor Nordwin College door het onderwijsaanbod.

Energieadvies

DRACHTEN - Sinds kort is Marco Hoogland naast zijn bedrijf actief met Stichting Energie voor MKB. Hiermee worden mkb-ondernemers gewezen op energiebesparingen en energie opwekken. Dit doet hij samen met Freek Wiersum (W2N) en Marlies Ballemans (Ballemans Advies).

Namens de zes ANNO-gemeenten heeft de Stichting Energie voor MKB uit Drachten opdracht gekregen om ondernemers in deze gemeenten te helpen bij energiebesparing en energie opwekken in het bedrijfspand, om zo de CO2-uitstoot te reduceren. De ondernemer krijgt inzicht in energiebesparing en zelf opwekken van energie in bedrijfspand(en). Inclusief de kosten, opbrengsten, subsidies en fiscale voordelen. Ook weet de ondernemer wat kan worden gedaan om het gasverbruik af te bouwen. Meer informatie en referenties staan op website: www.energievoormkb.nl.

Toekomst
OSG Singelland

DRACHTEN - Wat is belangrijk voor de toekomst van OSG Singelland? Op dinsdag 20 februari gaat Singelland in gesprek met leerlingen, ouders, medewerkers en samenwerkingspartners tijdens de S400. Singelland wil graag al haar betrokkenen een stem geven in de toekomstplannen.

Dat betekent dat leerlingen en volwassenen worden uitgenodigd die betrokken zijn bij alle locaties van Singelland: Singelland VHS, Het Drachtster Lyceum, Praktijkschool De Venen, VO Surhuisterveen, Singelland Burgum en de ISK Drachten. Leerlingen, hun ouders/verzorgers, collega's en externe relaties van Singelland hebben een uitnodiging ontvangen om interesse in deelname aan de S400-conferentie kenbaar te maken via een aanmeldingsformulier. Bent u of ben jij leerling, ouder of een relatie van Singelland, heeft u/heb je dit gemist en zou u/je willen meedoen? Ga dan naar: https://www.deelnemen.nu/singelland400.

De conferentie is op dinsdag 20 februari en duurt van 14.00 uur tot 20.00 uur. Deelnemers, die na inschrijving een persoonlijke bevestiging van inschrijving en een programma van de middag hebben ontvangen, worden tussen 13.00 uur en 14.00 uur verwacht. De S400 wordt georganiseerd op Singelland VHS (hoofdvestiging), Van Haersmasingel 37 in Drachten. Natuurlijk wordt er voor passende catering gezorgd, inclusief een maaltijd.

Streekproduct

RAERD - Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het dorpshuis van Raerd zijn op dinsdagavond 30 januari de eerste zeven Friese bedrijven gecertificeerd met het keurmerk Frysk Erkend Streekprodukt.

Uit handen van gedeputeerde Johannes Kramer kregen de ondernemers de certificaten uitgereikt. Allen betrekken de grondstoffen uit de regio en gaan zorgvuldig om met natuur en landschap. Het gaat om de bedrijven Frisian Angus in Anjum, Greydanus Earlik Ite in Heerenveen, Dykstra State in Menaam, Puur Fruit uit de Boomgaard in Jirnsum, De Gouden Boaiem in Smallebrugge, Permacultuurtuinderij Us Hôf in Sibrandabuorren, Wymbrits en IJsmakers in Heeg.