De 'warming up' voorafgaand aan een soort volleybalwedstrijd, onder
leiding van Lútsen Haak. Zie ook het filmpje met de ActiefPlus-App.
De 'warming up' voorafgaand aan een soort volleybalwedstrijd, onder leiding van Lútsen Haak. Zie ook het filmpje met de ActiefPlus-App. Foto: Actief Media

Niet-sporters Opsterland krijgen extra kans

BEETSTERZWAAG - Om niet-sporters beter te bereiken en over te halen iets aan sport te doen, zullen de gebiedsteams van de gemeente Opsterland hun cliënten hiertoe uitnodigen.

Ze krijgen een 'voucher' aangeboden voor een gratis intake voor het programma Opsterland in Beweging. Dat is een project om kennis te maken met verschillende beweegvormen.

Dat meldt Brenda de Jong van Medifit, mede-organisator van de 'leefstijldag', afgelopen zaterdag in de sporthal van Revalidatie Friesland in Beetsterzwaag. Daar kwamen vooral mensen op af die al actief sporten.
's Middags tussen twee en drie uur waren het vooral ouderen die - onder leiding van Lútzen Haak - de spieren warm maakten en daarna een soort volleybalwedstrijdje speelden: de 'eerste twee' ballen mochten worden gevangen, de derde moest over het net worden 'gevolleyd', zoals ook bij een echte volleybalwedstrijd. (Zie ook het filmpje met de ActiefPlus-App). Deze groep sport meestal in de sporthal van Talant in Beetsterzwaag.

Andere sportorganisaties die informatie verstrekten aan belangstellenden waren: Medifit (centrum voor sport en fysiotherapie), 'unieksporten.nl' (sporten door mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking), Vereniging Ontwikkeling Aangepast Sporten (VOAS), Aquarius zwem opleidingen, voetbalvereniging De Sweach, PMT: praktijk voor psychomotorische therapie, manege Onder de Linde, tennisclub Lauswolt en gymvereniging Frisia.

Volksdansgroep 'Fleurich op' gaf een demonstratie, evenals golfclub Lauswolt en de gymgroep. Sportwethouder Anko Postma deed bij wijze van opening diverse tests en kreeg 'fit' als uitslag.