De  gymnasten van OBF-DFS met 
Fries kampioen Indy Veltman, tweede van links.
De gymnasten van OBF-DFS met Fries kampioen Indy Veltman, tweede van links. Foto: Ingezonden

Weer ritmisch goud voor Indy Veltman OBQ/DFS

BURGUM - In sporthal De Wetterstins werd zaterdag de eerste plaatsingswedstrijd ritmische gymnastiek voor district Noord van de KNGU gehouden.

Friesland, Groningen en Drenthe vormen tezamen één district bij de ritmische gymnastiek. Over een maand is de tweede plaatsingswedstrijd en wordt bekend wie er zich voor de finale van het Noorden en het Nederlands kampioenschap hebben geplaatst.

Fries kampioene Indy Veltman van OBQ-DFS uit Leeuwarden en Burgum kwam weer ijzersterk voor de dag. Ditmaal liet Indy een tweekamp met bal en zonder materiaal zien en behaalde ze maar liefst 22.50, hetgeen het hoogste dagtotaal op de tweekamp was.

Clubgenote Sanderijn Klijnsma gaf geduchte concurrentie en eindigde als tweede met 21.05. Ze behaalde de hoogste dagscore met haar oefening zonder materiaal; 11.85, tegen 11.65 van Indy. Indy daarentegen scoorde 10.90 met bal tegen 9.20 van Sanderijn. Het duo Elin Stam met Yolanthe Dijkman van OBQ-DFS was de beste van de 17 duo's bij de benjamins en behaalde 11.20 met DE oefening zonder materiaal. Een ander gouden duo was Veerle Tuinema en Femke Del Grosso, dat met 11.133 won bij de prejunioren. Nadine Hoitinga kwam zeer sterk voor de dag bij de senioren en won daar het zilver. Nadine wist de hoogste score van alle senioren met het lint te halen. Verder werd er brons gewonnen door het knotsduo Nadine Hoitinga met Laura Heijmans en individueel door Maaike Tijpens met haar baloefening.