Hypotheekadvies van WiersmAdvies

SURHUISTERVEEN - Bent u op zoek naar een onafhankelijke adviseur voor uw hypotheek, verzekering of financiële vraagstuk? Dan komt WiersmAdvies graag met u in contact. De beste hypotheek tegen de laagst mogelijke maandlast. Eén vast aanspreekpunt voor al uw financiële vraagstukken en verzekeringen. Bent u ondernemer of zzp-er? Ook dan sta ik graag voor u klaar.

Neem vrijblijvend contact op met Wiebe Wiersma/WiersmAdvies 0613024155 of www.wiersmadvies.nl.

Jongeren en
chronische pijn

DRACHTEN - Er zijn veel jongeren die langere tijd pijn hebben, zogenaamde chronische pijn. Dit is van grote invloed op hun dagelijks leven. Op zaterdag 10 februari kunnen deze jongeren en mensen uit hun omgeving de collegetour 'Jongeren en chronische pijn' gratis bezoeken in het UMCG Centrum voor Revalidatie (Haren) of ziekenhuis Nij Smellinghe (Drachten). Experts én ervaringsdeskundigen geven informatie en beantwoorden vragen over leven met chronische pijn.
De gratis collegetour vindt plaats van 10.00 tot 12.00 uur in ziekenhuis Nij Smellinghe, Drachten en van 14.00 tot 16.00 uur in het UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord te Haren. Aanmelden kan via www.pijnnoordnederland.nl. Op de website is ook het volledige programma te vinden. Deelname is op volgorde van inschrijving en het aantal plaatsen is beperkt.

'Verbind voor het kind'

DRACHTEN - De startbijeenkomst 'Verbind voor het kind' op woensdag 29 november in Drachten was bijzonder geslaagd. Op uitnodiging van wethouder Jeugd en Ambassadeur tegen Kindermishandeling Pieter van der Zwan kwamen ruim 70 deelnemers bespreken hoe signalen van mishandeling kunnen worden herkend. Op dinsdagavond 13 februari is de (vervolg)bijeenkomst. U bent van harte welkom om verder mee te denken over een manier van werken, waarbij er samen een vuist gemaakt wordt tegen kindermishandeling. De gratis bijeenkomst is van 19.30 tot 21.30 uur in Poppodium Iduna, Oliemolenstraat 16 in Drachten. Iedereen die zich hard wil maken tegen kindermishandeling is van harte welkom, ook wanneer u niet aanwezig was bij de startbijeenkomst. Meer informatie is te vinden op www.cjgsmallingerland.nl. Aanmelden kan tot en met vrijdag 9 februari via Nina Wijma, n.wijma@smallingerland.nl.

Innovatief concept helpt starters op de woningmarkt

DRACHTEN - Starters hebben het nog altijd lastig op de woningmarkt. Betaalbare koopwoningen zijn schaars, zeker nieuwbouwwoningen. TOECK, ontwikkelaar van woningconcepten uit Drachten, komt starters nu te hulp met een innovatief concept. "Wie op zoek is naar een hoogwaardige maar betaalbare nieuwbouwwoning geeft op starterswoning.toeck.nl aan waar die wil wonen. "Wij bundelen de aanvragen en gaan daarmee naar de betreffende gemeenten om bouwgrond los te krijgen voor een nieuwbouwplan. Win-win voor woningzoekende en gemeente", aldus Dennis Heins van TOECK. Het startersconcept is nu beschikbaar voor de provincies Friesland, Drenthe, Groningen, Overijssel en Flevoland.

Lichtjesweek

LEEUWARDEN - Deze week staan de locaties van Kids First COP groep in Groningen en Friesland in het teken van de Lichtjesweek, een jaarlijks feest waarbij de locaties omgetoverd worden tot een lichtjesparadijs. Het thema voor de Lichtjesweek 2018 is vriendschap en samen zijn. Elke dag wordt er een activiteit georganiseerd waarin lichtjes of het thema licht centraal staat.