Door een aanvraag bij het 
Jeugdsportfonds moeten meer 
kinderen gaan sporten.
Door een aanvraag bij het Jeugdsportfonds moeten meer kinderen gaan sporten. Foto: Ingezonden

Jeugdfonds maakt sport voor kinderen bereikbaar

DRACHTEN - In Nederland groeien ruim 378.000 kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum, dat is maar liefst één op de negen kinderen. Zo'n 150.000 kinderen uit deze groep kunnen niet lid worden van een sportvereniging.

Het Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende geld is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt het Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen.

De samenwerking tussen Sportbedrijf Drachten en het Jeugdsportfonds moet er voor zorgen dat sporten voor elk kind bereikbaar is.

Coach Sport en Bewegen in wijken en dorpen

Elke wijk en elk dorp in de gemeente Smallingerland heeft een eigen coach Sport & Bewegen, die de verbindende schakel is tussen kinderen die willen sporten en het Jeugdsportfonds. De coaches zijn veelal bekend bij de kinderen van de basisscholen.

Via de coaches in de wijk kan een aanvraag bij het Jeugdsportfonds worden ingediend. Het Jeugdsportfonds, de gemeente Smallingerland en Sportbedrijf Drachten hopen door deze wijkgerichte aanpak nog meer kinderen te kunnen laten sporten. Kijk voor meer informatie/het indienen van een aanvraag op: www.sportbedrijf-drachten.nl/jeugdsportfonds.