Lennart Hoving van Five Pack scoort met een dunk.
Lennart Hoving van Five Pack scoort met een dunk. Foto: Ingezonden

Five Pack wint met ruime cijfers

URETERP - Vrijdagavond speelde het eerste team van Five Pack tegen hekkensluiter De Groene Uilen 4 uit Groningen. Het werd een sportieve basketbalwedstrijd waarin alle Ureterpers tot scoren kwamen. Eindstand: 111-61.

In sporthal De Wier begon Five Pack flitsend aan de wedstrijd. Scores van Jelte Bruinsma, driepunters van Maarten de Boer en Ruben de Bie en maar liefst drie driepunters van Martijn Wielinga vulden het scoreformulier. Ook het tweede kwart werd er gemakkelijk gescoord door de Ureterpers. De lange spelers Theo Groenewoud en Lennart Hoving heersten onder de borden en ook het sterke spel van Remy Kirindongo droeg bij aan het overwicht van Five Pack. In de tweede helft speelde Five Pack goed samen en door snel spel van Raymond Krakou en Thijs Tel werd de voorsprong gestaag uitgebreid.

In het laatste kwart werd door driepunters van wederom Ruben de Bie en Maarten de Boer de magische grens van 100 punten doorbroken. Five Pack nam geen gas terug, in de slotminuten werd er zelfs nog een schepje bovenop gedaan. "Met 50 punten verschil winnen is erg fijn, vooral na het verlies van vorige week tegen Jumping Five. Het liep weer lekker, er werd makkelijk gescoord en het is fijn dat iedereen zijn puntjes mee kon pikken", aldus Robert Jan Roozen. De volgende wedstrijd van Five Pack 1 is 17 februari vanaf 15.45 uur tegen De Groene Uilen 3 in Groningen.