Jazz 4 en jazz 5 van HSV Hardegarijp, die nummer 1 en 2 geworden zijn in één categorie.
Jazz 4 en jazz 5 van HSV Hardegarijp, die nummer 1 en 2 geworden zijn in één categorie. Foto: Ingezonden

Friese jazzdanstitels voor HSV en Dwarres

URETERP - In Ureterp werden zaterdag de Friese kampioenschappen jazzdance voor groepen gehouden. HSV Hardegarijp en SV Dwarres onderscheidden zich in deze titelstrijd met eremetaal. Beide clubs leverden een Fries kampioen af.

HSV Hardegarijp

HSV Hardegarijp kwam zaterdag met maar liefst vijf groepen in actie op de Friese kampioenschappen jazzdance voor groepen. De groepen stonden onder leiding van Janna van der Zee en Annamargré Beerda. Deze deelname werd beloond met maar liefst vier bekers.

De jongste groep, Jazz 1, deed mee in de categorie 6 tot en met 9 jaar D niveau, en behaalde met een puntentotaal van 13,92 een vierde plaats. Voor veel meiden uit deze groep was het de allereerste wedstrijd, dus extra spannend!

In de categorie 9 tot en met 13 jaar D-niveau verschenen twee HSV groepen. Zowel Jazz 2 als Jazz 3 vertegenwoordigden HSV in deze categorie.

Met een vrolijke en swingende dans en een totaalscore van 13,82 werd Jazz 3 beloond met de derde plaats, wat hen een beker opleverde. Jazz 2 behaalde in een deelnemersveld van in totaal acht oefeningen in deze categorie een mooie vijfde plaats.

Op een niveau hoger, 9 tot en met 16 jaar C-niveau, liet jazz 5 een prachtige dans zien. Zij werden beloond met een score van 15,60 en hiermee behaalden zij de tweede plaats.

Jazz 4 Fries kampioen met hoogste score

Deze tweede plaats was niet de enige prijs voor HSV Hardegarijp in deze categorie. Jazz 4 liet een vrolijke en strakke dans zien en behaalde hiermee een score van 15,87. Hiermee hadden zij de hoogste score van de categorie en mogen zij zich het komende jaar Fries kampioen noemen.

SV Dwarres

SV Dwarres uit Oentsjerk deed mee in de categorie 20+ op B-niveau, onder leiding van Vera Weidema. Ze lieten een spannende en krachtige dans zien met spectaculaire elementen.

Het publiek was duidelijk geboeid aangezien de meiden tijdens het dansen meermaals reacties hoorden zoals 'Wow!' en 'Zo!'. Ook de jury sprak van 'kippenvelmomenten' en zij beloonden de dans met één acht en twee dikke negens. Dit resulteerde in een eerste prijs waardoor de groep zich dit jaar Fries kampioen mag noemen.

Ze gaan nu weer hard trainen voor de volgende wedstrijd op 17 maart in Almelo. Hier hopen zij zich te plaatsen voor de Nederlandse kampioenschappen in Ahoy, Rotterdam.''