Opgaande lijn Drachtster korfballers

DRACHTEN - KV Drachten/Van der Wiel zette de opgaande lijn voort met een overwinning op Ritola uit Zuidlaren: 30-25.

Tot halverwege de eerste helft kon Ritola de schade beperkt houden tot vier à vijf doelpunten (9-4). Peter de Zee moest in deze fase met een blessure naar de kant. Siemen Jan Miedema verving hem voortreffelijk. Bij de rust was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Het was toen 18-8 voor Drachten. De thuisploeg gaf ook in het eerste deel van de tweede helft niks cadeau. Met nog een kwartier te gaan nam Drachten wat gas terug en bood Ritola de kans om z'n kunnen aan het publiek te tonen. Scores voor Drachten: Marc Akkerman 8, Jennie Terpstra 5, Jelmer Faber 5, Doenja Payer 3, Wim Braam 2, Femke Bouma 2, Siemen Jan Miedema 2, Larissa Braam 2, Peter de Zee 1.