SC Kootstertille naar oefenwinst

BEETSTERZWAAG – Opnieuw gooide Pluvius roet in het eten, zodat SC Kootstertille opnieuw niet voor de competitie in actie hoefde te komen. Omdat VV De Sweach haar wedstrijd bij ASC ook zag afgelast, vonden beide teams elkaar in een oefenduel op het kunstgras in Beetsterzwaag.

De Tilsters wisten met een verdiende 3-2 overwinning de eerste oefenwinst van na de winterstop naar zich toe te trekken.

Het eerste halfuur was het initiatief aan SC Kootstertille, maar verder dan een aantal kansen voor Jouke Waaksma Bzn (naast), en Wilco van der Heide (recht in handen van de doelman), kwam men vooreerst niet.

In het tweede bedrijf nam De Sweach tien minuten na rust, tegen de verhouding in, een 1-0 voorsprong. Maar Tom van der Veen wist een minuut later de stand in evenwicht te schieten. Opnieuw nam de thuisclub een voorsprong, maar ook deze kon worden geëlimineerd dankzij een treffer van Gerbrand Waaksma: 2-2.

Zonder tot op de bodem te hoeven gaan, bleef SC Kootstertille de betere ploeg. Met de winnende treffer van Wilco van der Heide kwam Kootstertille met 3-2 verdiend aan de goede kant van de score.