Vocal Group Stim: zingen in huiskamer

LEEUWARDEN - Onder het motto 'zingen in de huiskamer' komt de Friese Vocal Group Stim met een nieuw initiatief: het huiskamerconcert. Liefhebbers van close harmony en a capella muziek kunnen de groep een avondje inhuren voor een bijzonder concert rond het Nederlandse luisterlied.

Een sfeervol programma met nummers van onder andere Stef Bos, Klein Orkest, Herman van Veen en Daniel Lohues. Mooie melodieën en fraaie teksten: van ontroerend en troostend tot hilarisch en ironisch. De liedjes worden afgewisseld met gedichten van Nederlandse dichters zoals Willem Wilmink, Rutger Kopland en Levi Weemoedt.

Het verhaal van Stim begint in 2006. In dat jaar vond een aantal ervaren zangers en zangeressen, na vele jaren in de klassieke muziek en de lichte koormuziek, elkaar in het close harmony en a capella genre. Met vocale, meerstemmige arrangementen van bekende en minder bekende liedjes heeft de groep inmiddels een goede reputatie opgebouwd in het Friese vocale podiumcircuit. In 2015 bracht Stim haar eerste muzikale theatervoorstelling: 'It lûd fan'e wjukslach', geschreven door Tryateracteur Theo Smedes. Dirigent en creatief leider Titus Steegstra, die al vanaf zijn negende actief is in de muziek, legt uit wat zijn groep voor ogen staat. "In onze programma's willen we mensen meenemen op een reis door een gevarieerd muzikaal landschap. Juist die variatie vinden wij belangrijk. Wij willen mensen laten genieten, maar ook zelf genieten, van een geweldig vocaal genre binnen de muziek." www.vocalgroupstim.nl