Binnen enkele weken begint de
reparatie van fietsbrug De Slinger.
Binnen enkele weken begint de reparatie van fietsbrug De Slinger. Foto: ActiefMedia

Fietsbrug De Slinger wordt aangepakt

DRACHTEN - De fietsbrug De Slinger in Drachten beweegt teveel. Dit komt doordat de tuien, de kabels waar de brug aan hangt, zijn opgerekt.

Binnen enkele weken wordt begonnen met reparatie. Fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden nog wel over de brug, maar kunnen enige hinder ondervinden. De gemeente constateerde aan de westkant van de brug, boven de vijverpartij, een verschuiving. De kabels zullen hier worden gereviseerd en ingekort.

"Wy wisten fan de situaasje", zegt gemeentewoordvoerder Henry Vrieswijk. "Utstel fan it reparaasjewurk kin net langer. Oars wurdt it te gefaarlik om noch oer de brĂªge te fytsen." Wie over de brug fiets, merkt de beweging niet.
De kosten van de reparatie worden geschapt op 125.000 euro. Dit bedrag wordt meegenomen in de 'Concernrapportage' van het eerste kwartaal 2018. De gemeenteraad komt er dus in eerste instantie niet meer aan te pas.

De brug is een belangrijke fietsverbinding over de drukke Zuiderhogeweg tussen zuidwestelijk Drachten en Drachten-centrum.
De precieze datum van de start van de werkzaamheden wordt bekend gemaakt in het eigen blad van de gemeente (Breeduit) en via de website www.smallingerland.nl.