Eelke en Geesje Duursma, ondernemers van De Pleats, zijn al twintig jaar 'Samen Gastvrij'.
Eelke en Geesje Duursma, ondernemers van De Pleats, zijn al twintig jaar 'Samen Gastvrij'. Foto: Trynke Havinga

De Pleats bestaat 20 jaar en introduceert bijzondere jubileumthee: Samen Thee

BURGUM - Horecagelegenheid De Pleats in Burgum bestaat twintig jaar en viert dit jubileum in 2018 met verrassende en ludieke acties en evenementen. Zo is er vanaf nu een bijzondere jubileumthee: Samen Thee.

Geesje Duursma: "Ons motto 'Altijd Gastvrij' is in dit jubileumjaar ook vooral 'Samen Gastvrij'; gastvrijheid maak je samen. Onze 'high teas' en thee met zelfgemaakt gebak uit eigen keuken zijn erg populair. Zo kwamen we op het idee daar iets aan toe te voegen; wij doen nu eenmaal graag iets extra's voor onze gasten. Samen met de KrûdWiizer hebben we een Samen Thee bedacht."

Tjitske Postma van de KrûdWiizer in Noardburgum, een Praktijk voor Kruiden en Natuurlijke Gezondheid, stelde de thee samen. "De thee bestaat uit anijs, driekleurig viooltje, framboos en hondsdraf. Elk van deze ingrediënten heeft een eigen betekenis en samen vormen ze een heel 'communicatieve thee'. Echt een thee om samen te drinken. Zo staat anijs voor contacten leggen en samenwerken, framboos voor bescherming en originele ideeën, hondsdraf voor het aandacht geven aan iemands kwaliteiten en het driekleurig viooltje heeft zoveel kracht, dat het in staat is om iedereen gelukkig te maken."

Verbinding

De Pleats is een bruisende horecagelegenheid: een plek waar mensen contact maken met elkaar, waar verbindingen worden gelegd, waar aandacht voor elkaar is. "En waar natuurlijk heerlijk kan worden gegeten en gedronken", voegt Geesje Duursma toe.