Kruidenvakvrouw Mieke Willebrands is op 16 februari in De Kruidhof om te vertellen over kruiden.
Kruidenvakvrouw Mieke Willebrands is op 16 februari in De Kruidhof om te vertellen over kruiden. Foto: Ingezonden

Lezing over voorjaarsreiniging met kruiden

BUITENPOST - Kruidenvakvrouw Mieke Willebrands geeft vrijdagmiddag 16 februari van 13.30 tot 16.00 uur een lezing over hoe je je lichaam na de winter vit en vitaal maakt met kruiden. Je leert direct aan de hand van uitgebreide informatie en recepten hoe je gezond en fit het voorjaar in kunt gaan. De middag is van 13.30 tot 16.00 uur bij de Hortus van Fryslân De Kruidhof in Buitenpost.

De winterperiode maakt vaak dat we minder buiten zijn, misschien wel meer en ongezonder eten, zeker tijdens de feestdagen. We zijn vaak moe en minder vitaal en veel mensen hebben in het voorjaar dan ook last van voorjaarsmoeheid. Gelukkig kun je daar zelf met behulp van kruiden iets aan doen. In het voorjaar kun je zelf snel en eenvoudig zelf je lichaam een grote voorjaarsschoonmaak geven met kruiden.

Tijdens deze middag krijg je informatie over hoe je verantwoord vastenkuren kunt doen. Daarnaast gaan deelnemers uitgebreid in op de voorjaarsreiniging en de rol die onze inheemse kruiden daarbij kunnen spelen. Natuurlijk krijg je na afloop recepten mee en er is een proeverij van ondersteunende kruidenthee en groentesappen. Mieke Willebrands van Miekes Kruidentuin werkt al ruim veertig jaar op biologische wijze met kruiden in haar eigen kruidenbedrijf en wil deze kennis graag delen. In de periode van maart tot oktober 2018 geeft Mieke Willebrands tevens een uitgebreide kruidencursus in zeven dagen bij De Kruidhof. Meer info op www.dekruidhof.nl. Als u zich opgeeft voor de volledige kruidencursus mag u gratis deelnemen aan de lezing over de voorjaarsreiniging. De kosten voor deze middag zijn € 20,00 inclusief recepten en proeverij, contant af te rekenen bij binnenkomst. Aanmelden kan via info@dekruidhof.nl onder vermelding van naam, aantal personen, telefoonnummer en e-mailadres.