Subsidie wijzigt Friese les 'Den Haag'

DOKKUM - Er zijn enkele wijzigingen opgetreden in de subsidieregelingen voor duurzame energie. Particulieren en ondernemers ontvangen subsidies voor het opwekken van duurzame energie via warmtepompen, zonneboilers, biomassa en pelletkachels. Per februari 2018 wijzigen de subsidiebedragen van deze ISDE-regeling.

De EIA-regeling is een fiscale regeling, waarmee de overheid ondersteunt bij investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. In 2018 is het weer mogelijk om de EIA aan te vragen. De EIA is in 2018 vastgesteld op 54,5 procent. ASN Installaties kan u ondersteunen in het aanvragen van subsidies voor het opwekken van duurzame en energiebesparende oplossingen.

DRACHTEN – Donderdag 25 januari hebben ambtenaren van drie ministeries een les Fries van de examenklas HAVO 5 en VWO 6 bijgewoond in Singelland in Drachten.

Reden is dat er in 2018 een nieuwe 'Bestuursafspraak Friese taal en cultuur' opgesteld moet worden. Dat betreft afspraken om de Friese taal en cultuur te bevorderen op het gebied van onderwijs, media en cultuur. De groep ambtenaren uit Den Haag wilde ervaren hoe het Fries in de praktijk wordt gegeven.
Docent Fries Ans Wallinga vertelde over het vak 'Friese taal en cultuur' op Singelland. Het betreffende lokaal is speciaal ingericht naar de moderne tijd. Naast het digibord hangen bordjes met belangrijke grammaticale regels voor het Fries en Friese uitdrukkingen.