Aanpak DTC nieuw Docententekort

LEEUWARDEN – Dairy Training Centre (DTC) gaat met nieuw elan vanuit diverse locaties haar trainingen verzorgen. "Samenwerking met instituten en praktijkbedrijven brengt DTC dichter bij de klant en biedt nog meer variatie in trainingen", meldt DTC.

Johannes Brolsma, Han Tellegen en Jan Ulfman vormen op dit moment samen met een team van deskundige trainers het nieuwe DTC, dat het praktijktrainen in de melkveehouderij en melkverwerking voortzet en verbetert.
DTC heeft een eigen e-learning-platform, waar cursisten op kunnen inloggen voor, tijdens en na de praktijktraining, op het gebied van bijvoorbeeld melkverwerking, management, klauwverzorging, inseminatie, veevoeding en diergezondheid. Zie ook: www.dairytrainingcentre.com.

LEEUWARDEN - Nijpende tekorten in het onderwijs zorgen voor uitstekende baankansen voor studenten die nu kiezen voor een lerarenopleiding. "Met flexibele studies op maat biedt NHL Stenden Hogeschool toekomstige docenten de perfecte mogelijkheid om werk, privé en studie te combineren."

Om te laten zien wat er mogelijk is, houdt de hogeschool dinsdag 6 februari de jaarlijkse info-avond over deeltijd-lerarenopleidingen op bachelor- en masterniveau. Ook diverse cursussen zullen zich presenteren. Door verschillende regelingen vanuit de overheid, zoals de Lerarenbeurs, is de keuze voor het onderwijs nog nooit zo aantrekkelijk geweest", meldt NHL Stenden.